Gaudeamus – miah!

M-am blazat sau ce naiba, dar nu mă mai bucur de târgurile de carte.

În primul rând, nu mai merg de plăcere. Acum trebuie să stau x ore la stand și să încerc să mă dau din calea tuturor, pentru că mai mult încurc decât ajut.

În al doilea rând, nu mă mai atrag reducerile, cărțile la 5 lei, la 10 lei, la -30%.

În al treilea rând, nu mă mai atrag cărțile de la târg: sunt aceleași pe care le găsesc și în librării.

În al patrulea rând, nu mă mai atrag cărțile: am o grămadă de cărți necitite pe care nici nu-mi mai vine să le citesc. M-am reprofilat oarecum pe cărți în engleză și recuperez toți anii în care nu știam de Bookdepository. Cumpăr prea puține cărți românești, iar majoritatea sunt scrise de români. Iar de când Polirom a lansat e-bookurile la un super preț, nu mai îmi vine să dau banii pe cărți „pe copac mort”, vorba lui Jen.

Prin urmare, am cumpărat 3 cărți de la târg (eu, care în alți ani cumpăram de la 10 în sus și-mi dădeam toți banii pe așa ceva…):

 • Stigmata: pentru că îmi plac romanele grafice, iar pe ăsta nu l-aș fi citit în original
 • Prima mea carte: pentru că e vorba de… prima carte 🙂
 • Primul meu porno: pentru că volumul e coordonat de Marius Chivu și am încredere în gusturile/recomandările lui
Trebuie să mai citesc din ce cărți am, să apară altele pe care să vreau să le am cu orice preț, iar apoi poate că o să-mi revină entuziasmul și de cumpărat, și de mers la târguri de carte…

4 thoughts on “Gaudeamus – miah!

 1. Si cand ma gandesc ca acum niste ani (5) o uimeai pe terorista cu entuziasmul tau pentru targurile de carte

  Apropo de Polirom si de discutia cu Beranger din alta parte, cand se plangea ca pe site-ul Polirom nu apare nici un fragment din cartea lui Alex Leo Serban: intre timp cei de la Polirom au remediat problema; mai mult, la libraria Elefant, inceputurile ebook-urilor Polirom (cam primele 3-6 capitole) se pot mai nou descarca gratis si intamplarea face ca fragmentul de pe site-ul Polirom sa inceapa (nu mult) dupa sfarsitul celui descarcat de la Elefant, asa ca avem la dispozitie (gratis) o parte consistenta din cartea lui Alex Leo Serban; de fapt acum, luna asta, se poate descarca gratis chiar toata cartea, ca e o promotie la Elefant (o carte la alegere – detalii pe blogul meu).

  Asa ca, Beranger, daca Polirom si-a corectat scaparea, ai putea si tu sa retractezi epitetele pe care i le aplicai, ca e totusi, actualmente, cea mai ok editura de la noi… (nu stiu cat de corect e “cea mai ok” dar intalnesc peste tot expresia)

 2. @A Reader: după cum chiar tu ai spus, aia a fost acum 5 ani, ăla a fost primul meu târg de carte 🙂 Oricum, cred că mi-ar plăcea și acum să merg dacă m-aș duce de plăcere, și nu pentru că trebuie!

 3. La preturile de noi aparitii pt. cartile traduse in romana, e greu sa nu cumperi varianta in engleza… Noroc ca uni ise mai gandesc si la cei care cumpara mai mult de o carte pe sezon :)

 4. @Ally: încerc să cumpăr traduceri din alte limbi în afară de EN și DE, pentru că, așa cum zici, pe alea le iau la niște prețuri foarte bune în original. Long live Bookdepository! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s