Ich trink Ouzo, was trinkst du so?

 Bastei Lübbe, 2010

Anul ăsta nu prea am avut chef să citesc în germană. De obicei nu pot să mă concentrez la astfel de cărți în metrou, iar acasă mereu pierd vremea. Dar având în vedere că urmează să mă întâlnesc cu Vio (me happy!), m-am gândit că ar fi frumos să citesc și să-i dau înapoi cartea pe care mi-a împrumutat-o acum multe luni. 😀

Spre norocul meu, cartea asta s-a citit super ușor. Limbajul e colocvial, situațiile descrise erau în mare parte amuzante și îmi făcea plăcere să le citesc, iar subiectul mi-a plăcut mult de tot. Până acum am mai citit despre imigranții ruși din Germania, acum a venit rândul grecilor. Stella Bettermann e pe jumătate grecoaică și în fiecare vacanță de vară mergea în Grecia ca să-și viziteze neamurile. Nu știu dacă doar mi se pare mie sau așa e, dar eu cred că românii seamănă mult cu grecii. Din ce povestea Stella, la masă se serveau multe feluri de mâncare și un copil era considerat sănătos atâta timp cât mânca până nu mai putea; la locul de joacă, li se spunea mereu să nu alerge, ca nu cumva să se lovească;  mătușile te scuipă ca să nu te deoache; cum adică o fată de 17 ani să călătorească împreună cu prietenul ei, de fapt, cum se poate ca o fată de 17 ani să aibă prieten??? :D.

M-am pierdut printre atâtea mătuși și atâția unchi, dar am fost mereu cu zâmbetul pe buze. Cred că oricine se poate regăsi în cartea asta și de aceea e greu să nu-ți placă, să nu devii melancolic. Acum iar mi s-a făcut dor de Germania…

2 thoughts on “Ich trink Ouzo, was trinkst du so?

 1. Salutare. Am organizat un concurs extrem de simplu pe blogul meu personal, http://www.ciprianfoto.blogspot.com (toate detaliile in privinta acestui concurs le gasesti pe blog), poti castiga doua romane inedite cu semnatura mea pe prima pagina (nu ca ar interesa pe cineva), acestea sunt:
  1. “Americanul linistit” de Graham Greene
  2. “Soseaua Volokolamskului” de Alexandr Bek

  Daca iti doresti o carte numai buna de citit seara pe canapeaua comfortabila din sufragerie, sau in fata unui semineu iti recomand sa te inscrii la acest concurs, grabeste-te, inscrierile au loc doar pana pe 15 Iulie 2011, ora 22:00. Nu este nevoie sa imi aduci nspe mii de vizitatori pe site, sau sa scrii un articol despre cat de “grozav” este blogul meu, trebuie doar sa dai un click pe butonul “Inscrieti-va pe acest site” din partea dreapta a siteului pentru a deveni un followers, si gata, te-ai inscris in acest concurs.
  In caz ca acest concurs crezi ca poate ar placea si prietenilor tai, trimite-le acest mail. Chiar daca nu vei participa la aceasta tentativa de concurs, eu iti multumesc pentru ca ti-ai sacrificat cateva momente din viata ta pentru a citi mailul meu; daca te hotarasti sa participi la concurs, eu iti urez succes!

  Cu stima, Pardau Ciprian!

 2. si eu care credeam ca nebunia de mai sus e un comentariu despre carte!!!
  (mi-a stat inima-n loc cind am citit ca poti primi carti cu semnatura lui… (sint rea)).

  ma bucur mult ca ti-a placut cartea. si mie mi s-a parut ca semanam cu grecii, dar nici nu e de mirare… filmul ala my big fat greek wedding il stii? de cite ori il revedem, fac misto de P. mai ales la shcena cu botezul, ii zic ca asta il asteapta daca are idei de mariaj:)

  http://www.imdb.com/title/tt0259446/

  am luat din aeroport a doua carte a Stellei… :D , dar i-am dat-o lui P. sa aiba ce citi pe avion… so, next time! :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s