2010 – bine că a trecut

Cât timp a stat Martha la noi nici măcar nu mi-a trecut prin cap să scriu pe bloguri. Am citit (cu invidie, recunosc) postul de sfârșit de an al lui Octavian și mi s-a făcut dor de liste, de tras linie și adunat (sau scăzut), de făcut promisiuni de genul „la anul o să citesc mai multe cărți”. Dar eu zic că nici acum nu e prea târziu.

Am citit așa de puțin anul ăsta… rușinos de puțin! Da, au fost schimbări, timpul meu nu mai e doar al meu, încă tot nu m-am obișnuit cu programul de la masterat (după-masa era perioada în care citeam cel mai mult, acum sunt la cursuri) etc. Știu, nu e o scuză, dar… În fine, am citit doar 69 de cărți, dintre care majoritatea au fost cărți scrise de români și cărți în engleză. Am citit și câteva în germană. Traducerile (mai ales cele din engleză) nu prea m-au atras anul ăsta. Evident, FILB rămâne cel mai fain eveniment literar din 2010.

Cele mai faine cărți românești pe care le-am citit în 2010:

Cele mai faine cărți în engleză și germană:

Cele mai faine cărți traduse:

Cărțile care nu mi-au plăcut:

Am ales mai atent cărțile pe care le-am citit și cred că am primit mai multe cărți decât am făcut cadou. Am schimbat tema blogului, mi-am dat seama că nu aș putea să scriu articole „la comandă”, nu mi-am găsit nimic de lucru și am renunțat să merg la întâlniri livrești urbane-trendy-și-cool. 2010 nu a fost chiar pe gustul meu, mă bucur că a trecut. Mi-am pus toate speranțele în 2011, așa că sper să nu mă dezamăgească :))

4 thoughts on “2010 – bine că a trecut

 1. Hai ca e o tema frumoasa.

  Cu cat iti pui mai putine sperante intr-un an cu atat reusesti sa-l razbati mai bine. Practic daca n-ai nici o speranta, poti lucra in liniste la constructie si la final sa ai surpriza sa te trezesti cu un “palat” de lucruri infaptuite.

  La Multi Ani Ionuca!

 2. Draga mea!
  O sa iau si eu lista ta de ‘cele mai faine carti romanesti’ sa o incerc :-) e un pas, nu?
  Cat despre promisiunea sa citesti mai mult, sunt convins ca undeva intre NYE resolutions si un sfarsit de 2011 se vor intampla o groaza de lucruri frumoase care sa te faca sa-ti dai seama ca daca ai fi citit mai mult fata de standardul autoimpus, ai fi pierdut o mie de alte chestii faine. Care o sa se intample!!!

  xoxo
  O.

 3. @vio: mulțam fain, să fie! 🙂

  @fănel: haha, ai dreptate, dar mi-e cam greu să îmi spun „anul ăsta nu vreau să realizez nimic” 😀

  @Octavian: hiiiii!!! Dacă e așa, musai să începi cu Deadline. Ți-o împrumut eu. Și dacă nu vrei numai cărți apărute în 2010, îți împrumut cu MARE drag și cărți puțin mai vechi, dar mi-nu-na-te 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s