“My plan is to write till I drop”

[poza e făcută de Martha]

Nu pot să spun că sunt o fană a lui Salman Rushdie. Am citit doar Copiii din miez de noapte şi deşi mi-a plăcut mult cartea, mi s-a părut cât se poate de greoaie şi de obositoare. În plus, după ce am terminat-o de citit ziceam că mi-am luat porţia de Rushdie pe anul ăsta. Nici nu mă gândeam că îl voi vedea în carne şi oase pe faimosul scriitor.

Aveam aşteptări mari de la întâlnirea din seara asta şi mă bucur să spun că acestea mi-au fost depăşite. Odeonul a fost plin, ba mai stătea lumea şi pe culoare. A fost prima dată când simţeam că nu particip la o chestie extraordinară, ci că e normal ca un scriitor de talia lui să vină în Bucureşti. Ar trebui să fie aşa de multe astfel de evenimente încât să nu ştiu la care să merg.

Cât despre Rushdie, el a fost minunat! Din pozele pe care le văzusem până acum mă gândeam că o să fie mai tăcut şi mult mai serios. Da’ de unde! A fost incredibil de deschis, comunicativ şi, mai presus de toate, amuzant – încă o confirmare a faptului că scriitori buni sunt niste oameni mişto. Cel puţin cei pe care i-am întâlnit până acum se încadrează în tiparul de mai sus 🙂

Nici nu mi-am dat seama cum a trecut vremea. Deşi a citit destul de mult The Enchantress of Florence, mi-ar fi plăcut să nu se mai fi oprit 🙂 Avea accentul ăla mişto, britanic şi ştia cum să citească să nu ne plictisească. Iar apoi, chiar dacă unele întrebări au fost cam… ciudate, s-a descurcat de minune (nici nu se putea altcumva 🙂 ). Se vede că e un om obişnuit să apară în faţa cititorilor şi ştie cum să se poarte, ce să spună, când să spună, astfel încât publicul să se simtă minunat.

Iar dacă moderatorul ar fi fost mai bine ales, ar fi ieşit o seară de-a dreptul perfectă. Dar nu-i nimic, sunt convinsă că data viitoare va fi şi mai bine 🙂 Jos pălăria, din nou, celor de la Polirom care mi-au oferit o seară de normalitate.

13 thoughts on ““My plan is to write till I drop”

 1. Are o engleză foarte mişto! Nici prea British să nu înţelegi mare lucru, nici fără accent 🙂 Ce mai, a fost o plăcere să-l aud citind.

  Florin Iaru a (încercat să) moderat discuţia. După mine nu prea i-a ieşit 🙂

 2. Imi place ce titul ai ales 😉
  Si eu am fost putin dezamagita de Iaru, parca ma asteptam la altceva. On the other hand, Rushdie chiar mi’a placut n-a fost deloc scortos (sau prea british) ci a fost chiar amuzant. 😀
  As vrea sa avem parte de “event-uri” d’astea mai des.

 3. Săracul Iaru, era și el emoționat. S-a simțit depășit. Mie aproape că mi-a fost milă de el și îmi venea să-l iau în brațe. Părea așa pierdut…

 4. @ Ameer: de ce nu ai venit să mă saluţi? 😦

  @ Dina: Bine, da’ dacă ştiau că e emotiv, de ce nu au ales pe altcineva?

  În fine, haideţi să nu ne cramponăm de un detaliu mic şi să privim situaţia în ansamblu: a fost FAIN de tot 🙂

 5. Buna! Total de acord cu tine. Am incercat sa notez cateva din ideile lui Rushdie (asta pt cei care n-au mai prins bilet). Fara reclama, mi-as dori sa intre pe blogul meu (click pe nume)… Raspunsurile au fost savuroase. Pe de alta parte, ai un blog fain. Intru de ceva vreme, dar cred ca-ti scriu prima data.

 6. Pingback: Revista blogurilor, 16-25 noiembrie

 7. Pingback: Salman « There was another life that I might have had, but I am having this one

 8. @ Costi: da, am retrait seara cand am citit parerile tale + citatele pe care le-ai notat 🙂 Uff, fain a mai fost! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s