Viata unui sef de departament povestita de fiul sau Supermen

Editura Cartea Romaneasca, 2009

Daca la inceput am fost entuziasmata de faptul ca Serban Anghene e chiar mai mic decat mine si, uite ce fain!, a castigat un asemenea premiu (Premiul pentru Proza la Concursul de manuscrise pentru tineri sub 35 de ani organizat de USR), dupa 100 si ceva de pagini asa de tare m-a obosit stilul cartii. M-am saturat sa tot citesc “mama tatalui meu” in loc de bunica, m-am saturat de Capitanul Planeta si de Fordul din ’71.

Dupa o pauza de 2 zile mi-a placut iar cartea, deci nu cred ca e vina ei, ci a mea. Supermen e un pusti tare simpatic, cu un tata sef de departament, care e obsedat de o masina Ford in ’71 si de la care a invatat ca o femeie trebuie sa aiba zbânţ. Mi-a placut la nebunie cuvantul ala, promit sa-l folosesc data viitoare cand ma indragostesc 😀 Si mi-a mai placut calatoria tatalui in strainatate ca sa cumpere masina. In schimb, m-a enervat unchiul Titi, regalistul.

Mda, nu prea sunt in stare sa formulez o parere inchegata despre carte. A fost asa si asa: mi-a placut stilul pana cand a devenit obositor, mi-au placut anumite personaje si intamplari, dar m-am saturat de unele repetitii, cam atat.

6 thoughts on “Viata unui sef de departament povestita de fiul sau Supermen

  1. in satul bunicii mele este un tanar pe care il cheama Superman (fara nici o legatura cu cartea)

  2. Memoriile doamnei Bentoiu cred ca iti vor placea mult de tot! Cand le-am terminat, primul gand a fost- “cand apare continuarea?”

  3. Asta e stilul in care scrie nenea Anghene proza, obositor al naibii. Prima lui carte a fost si mai si, am injurat-o si trecut-o Dunarea chiar si noi astia care eram in anturajul lui si ar fi trebuit sa-l incurajam. Eu i-am zis sa se lase de romane momentan, nu le are cu proza. Scrie in schimb piese de teatru foarte misto, le-a depus si pe alea la concurs, eu nu inteleg de ce a ales editura romanul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s