No one belongs here more than you

Editura Canongate Books, 2008

Nu pot sa vorbesc despre cartea asta fara sa vorbesc despre Miranda July. O prietena draga mie, dar care acum e departe-departe, mi-a spus de You and me and everyone we know, iar dupa ce am vazut filmul m-am indragostit de ea. Trebuie sa recunosc ca e cam ciudatica. Dar tocmai de asta cred ca imi place asa de mult de ea. Atitudinea nonconformista pe care o are, ideile nastrusnice pe care le pune in aplicare – de exemplu, proiectul Learning to love you more – naturaletea cu care se comporta, toate acestea mi-o fac nespus de draga.

Iar No one belongs here more than you e o carte la fel de minunato-ciudatica precum e si Miranda. Desi e o carte mai mult despre lucruri triste, despre dorinte care nu se implinesc, vise spulberate etc, nici o povestire din carte nu e asa de tragica precum pare. O fraza ici, o fraza colo, si povestea e salvata. Iar ce imi place mult la Mirand July e ca e adepta frazelor simple, a lucrurilor marunte, a sentimentelor frumoase. Intr-un fel, citindu-i povestirile, mi-am dat seama ca totusi, nimic nu e asa rau cum pare, ca merita inca sa visez, ca trebuie sa ma ridic daca am cazut. Dar nu le spune la fel de ostentativ precum o carte de self-help sau una cu mesaj moralizator, ci mesajul ei e subtil, delicat, e ca albastrul ochilor ei.

Iar pe tot parcursul cartii vocea Mirandei era cea pe care o auzeam in timp ce citeam. Acum tot ce mai am de facut e sa gasesc albumele pe care le-a inregistrat si o sa fiu foarte fericita 🙂

No one belongs here more than you – site-ul cartii facut de Miranda.

Are you the favourite person of anybody? – un scurtmetraj de-al ei.

Blonde Redhead – Top Ranking – o formatie ciudatica, tocmai perfecta pentru asa o artista.

O recenzie mai detaliata aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s