.

Casa era un urias labirint de carti. De-a lungul peretilor, din podea pana in tavan se inghesuiau volumele, intunecate, mirosind a legatura de piele, placute la pipait, fosnitoare, cu titluri si canturi aurite, pagini translucide si tipar ales. Toate operele gandirii universale se gaseau in rafturile acelea, asezate fara o ordine aparenta, desi profesorul isi amintea precis unde e fiecare. Operele lui Shakespeare se odihneau alaturi de Capitalul lui Marx, maximele lui Confucius stateau langa Viata focilor, hartile vechilor navigatori erau asezate langa romanele gotice si poemele Indiei. Consuelo stergea cartile de praf cateva ore pe zi. Cand termina cu ultimul raft trebuia s-o ia de inceput cu primul, dar asta era partea cea mai placuta a muncii. Le apuca atent, le scutura de praf, mangaindu-le si le rasfoia paginile cufundandu-se pret de fiecare clipe in lumea fiecarei carti. A invatat sa le recunoasca si sa le stie locul. N-a indraznit sa le ceara niciodata cu imprumut, asa ca le scotea pe furis, le ducea in camera ei, le citea noaptea si le punea la loc a doua zi.

Isabel Allende – Eva Luna

6 thoughts on “.

  1. @ Ana: nu am citit Umbra vantului, dar mi-a mai recomandat-o cineva si intr-o zi o sa ii vina si ei randul 🙂

    @ Lady2bug: terminatu-am! 🙂 Prima parte e chiar foarte faina, apoi parca se telenovelizeaza. Dar merge de carte de metrou/tren. Mie mi-a placut foarte mult Casa spiritelor.

  2. S-a marcat. Casa spiritelor sa fie. Prima.

    Off topic: Am o tentativa de debut in blogareala si mi-am permis sa te adaug in blogroll dat fiind ca te citesc de atata vreme si am remarcat ca avem vreo doi pitici comuni:)

  3. @ lady2bug: ah, merci! 😀 Sper sa rezonezi si tu la Casa spiritelor 🙂

    @ ema: right on!!! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s