Noutati la Bookfest 2008

Am primit comunicatul de presa [multumesc, Vasile!] si vi-l arat si voua, asa, ca sa stiti ca o sa fie tare misto la targ 😛

Bucureşti, 28 mai 2008. Bookfest, Salonul Cărţii din Bucureşti, cel mai mare şi mai cunoscut târg de carte din România, va avea loc anul acesta între 4 şi 8 iunie.

Aflat la a treia ediţie, Bookfest va avea ca spaţiu de desfăşurare pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional Romexpo. O suprafaţă mai mare decât a ediţiilor precedente înseamnă mult mai multe cărţi expuse şi o amenajare mai aerisită a spaţiilor. Ediţia din acest an înseamnă în cifre 14.000 mp de spaţiu brut, 5.000 mp de standuri, 160 de edituri şi aproximativ 50.000 titluri din care iubitorii de carte îşi pot alege lectura preferată.

Bookfest 2008 pregateşte însă multe alte surprize. Anul acesta, Bookfest va avea un pavilion dedicat în întregime spaţiilor de animaţie create pentru evenimente şi dezbateri. Vor avea loc concerte şi proiecţii de filme pe tot parcursul celor cinci zile. Tot la Bookfest va avea loc anul acesta festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România. Vizitatorii vor avea astfel ocazia să întâlnească scriitori renumiţi atât din ţară cât şi din străinătate. Una din surprizele acestei ediţii este prezenţa la târg a laureatului Premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul turc Orhan Pamuk.

Editurile se vor întrece şi în expunerea titlurilor de cărti pentru copii. Pentru a-i atrage pe copii să citească, personaje de poveste, spiriduşi şi zâne le vor fi parteneri de joacă celor mici într-un spaţiu amenajat special pentru ei.

Organizatorii s-au gândit şi la o modalitate de a impulsiona cumpărarea de carte, astfel încât vizitatorii târgului vor plăti la intrare un bilet în valoare de 5 RON, sumă care apoi se va recupera integral prin achiziţionarea unei cărţi.

Bookfest este un proiect iniţiat de membrii A.E.R. (Asociaţia Editorilor din România), adresat atât editorilor cât şi marelui public, îndrăgostit de cărţi. Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi este principala asociaţie profesională a editorilor de carte din România, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural.

Grigore Arsene, Preşedinte AER:”Bookfest 2008 înseamnă, mai mult ca în ediţiile precedente, spectacol, evenimente, sărbătoare. Am dorit să facem din Bookfest un loc în care publicul amator de lectură să descopere cărţi pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar şi concerte, filme, happening-uri care să reprezinte o alternativă demnă de luat în seamă pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor 5 zile. Ediţia din acest an se desfăşoară sub sloganul <> şi doresc să invit publicul să vină la Bookfest, să le caute şi să le găsească.”

Partener deja tradiţional al Bookfest, Vodafone susţine şi în acest an Salonul Cărţii din Bucureşti.

3 thoughts on “Noutati la Bookfest 2008

  1. cica or sa fie si concerte si filme… dar se pare organizatorii au uitat de astea. azi la deschidere n-au stiut sa spuna ce si cand. Cica o sa cante kumm, ada milea, travka, luna amara. Dar programul inca e secret de stat…

  2. @ bereadedupa: Hmmm, concertele incep la 18:00, dar inca nu stiu unde :)) Kumm canta vineri si Travka duminica. Cam atat stiu. Traiasca last.fm-ul :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s