Post ghiveci

Cam astea sunt cartile pe care le-am citit luna trecuta si despre care nu am apucat inca sa scriu:

Femeia, victima a speciei? – Joyce Carol Oates: mi-a placut chiar daca e o carte de povestiri. Oates e cam ciudatica, femeile/copilele din cartea ei nu sunt ordinary people, ci din victime ajung calai, asa cum spunea si Florina Irimia, in ultimul numar din Dilemateca. Ma rog, nu sunt chiar de acord cu a te razbuna in moduri atat de sangeroase, dar macar in carti sa se faca dreptate din cand in cand 😀 A scris si White Noise despre cartea asta

The Brentford chainstore massacre – Robert Rankin: mi se pare ca Rankin aduce cu Pratchett, cel putin in cartea asta pe care am citit-o. El nu are o lume fantastica, dar are umor si ironie si scrie bine, ca Pratchett 😀 M-a amuzat copios cartea, desi subiectul era un piiiic cam deplasat. Dar, all in all, mi-a placut si abia astept sa mai citesc ceva de el. Ca la Pratchett, am de unde alege, ca a scris o gramada de carti 😀

Vrajitoarele – Roald Dahl: eu eram ferm convinsa ca nu mai citisem nimic de Dahl pana acum. Am imprumutat Vrajitoarele de la Laura, iar dupa primele pagini aveam un sentiment de déjà vu: imi era cunoscut subiectul cartii, ilustratiile, tot. Degeaba am incercat sa-mi amintesc cand citisem cartea si de la cine o imprumutasem, ca nu am reusit. Dar am recitit-o si mi-a placut. Desi e o carte chiar pentru aia mici 🙂 tot mi s-a parut draguta.

Expensive people – Joyce Carol Oates: are cateva lucruri in comun cu Broke heart blueslife in the suburbs, o familie care nu prea e familie, o crima. Oricat de mult imi place cum scrie Oates, nu pot sa citesc mai mult de vreo 20pg/zi. Pur si simplu nu pot! Nu are un stil chiar asa de accesibil, iar cum o citesc in engleza e si obositor. Dar, in loc sa ma plang, mai bine va spun ca e o carte tare bine scrisa, ca imi place Oates mult si ca o sa incerc sa citesc cat mai multe carti scrise de ea.

Ucenicul Vraciului – Joseph Delaney: cum sunt in cautarea unui nou HP, am zis sa citesc si cartea asta, macar primul volum. Uuuuf, de ce nu mi-a spus nimeni ca e pentru copii de pana in 12 ani?! :(( E asa de previzibila si de simplut scrisa. Copilul mare din mine nu prea a apreciat-o.

5 thoughts on “Post ghiveci

  1. @ white noise: Da, e chiar de efect prima propozitie 😀

    @ Roxa: cedeaza, cedeaza, ca nu o sa iti para rau 😛

  2. Hm…ever tried “Jonathan Strange & Mr Norrell” de Susanna Clarke? Daca tot esti in cautarea unui nou HP 😀

  3. @ Corina: tot vreau de ceva vreme sa o cumpar, da’ zau ca nu stiu de ce nu am facut-o pana acum :-??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s