Sunt o groupie!

Dupa lansarea de azi, in timp ce alergam sa iau cat mai multe autografe, mi-am dat seama ca sunt o groupie. Ma suspectam de ceva timp ca s-ar putea sa fiu “o din aia”, dar azi mi s-au confirmat banuielile. Ciudat, nu o vad ca fiind ceva rau. Imi plac cartile, unele mai mult decat altele, si mi se pare normal sa imi doresc sa ii cunosc pe cei care le scriu. Nu cred ca o parere proasta despre un autor se va transforma intr-o parere proasta despre toata opera lui. Pur si simplu refuz sa cred asa ceva.

Pana acum am dat peste scriitori cat se poate de misto. Cu unii am avut discutii mai lungi, cu altii am schimbat doar cateva cuvinte, pe altii i-am ascultat vorbind. Si mi-a placut sa fiu un preajma lor, sa ii aud vorbind despre lucruri serioase si de oameni mari, sa pot sa-i intreb una-alta.

Ma gandesc la cat de mult mi-au placut unele carti, la cum le-am citit pe nerasuflate si cum am fost de-a dreptul fascinata de ele. Iar daca oamenii aia au scris asemenea minunatii pentru mine [si nu numai], merita sa le dau ceva in schimb. Pe langa faptul de bun-simt ca am cumparat cartea [sa o am, sa fie doar a mea, sa pot sa o recitesc oricand], vreau sa le spun cat de mult mi-a placut, cum m-am bucurat citind-o. Si vreau sa spun tuturor de cartea lor, sa o citeasca si altii, sa stie lumea de ei. Pentru asta mi-am facut tricou cu Baiuteii – mi-a placut la nebunie cartea aia si ma simt a naibii de mandra cand port tricoul respectiv. Iar cand voi gasi tricourile potrivite urmeaza alte “tribute to”, alte tricouri imprimate cu coperte de carte. Ii “promovez” cum pot, cum stiu, pentru ca mi-au placut, pentru ca vreau.

Si imi place sa merg la lansari de carte si alte asemenea evenimente tocmai ca sa-i vad, sa-i cunosc. Mi-e greu sa cred ca exista scriitor care sa nu se bucure cand ii spui ca i-ai citit cu placere cartea. Si vreau sa ii fac sa zambesca cand le spun “ce mult mi-a placut cartea!” Mai sunt groupie pentru ca imi face placere sa merg la ei si sa le cer autografe, sa ii urmaresc cum imi iscalesc cartea. Parca imi place si mai mult cartea respectiva.

Da, sunt o groupie pentru ca imi plac autografele, pentru ca merg la lansari, pentru ca urmaresc stiri despre scriitorii preferati in ziare si reviste, pentru ca mereu le citesc articolele, pentru ca ma bucur cand aflu ca vor fi tradusi sau ca primesc cate-un premiu, pentru ca imi place sa-i aud vorbind, pentru ca abia astept urmatoarea lor carte. Sunt o groupie si nu mi-e rusine de asta!

6 thoughts on “Sunt o groupie!

 1. Parca ai fi la o prezentare Asociatia Alcoolici Anonimi.

  Salut ma numesc Ioana(Ionuca) si sunt o groupie de x ani :))=)).

  si

  noi raspundeam in cor:

  Buna Ioana.

 2. Buna Ionuca, tell us your problem. =))

  Inca te urasc pentru tricoul ala. 😀 Si la groupie ma-ncadrez si eu, da-n domeniu muzical. Bine bine, muzical + T.O. Bobe. 8->

 3. Atata timp cat ai recunoscut, nu mai e o problema asa de mare…cum bine ai zis la final :”Sunt o groupie si nu mi-e rusine de asta!”

  Keep smiling groupie !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s