.

Era imbracata urban, in culori pamantii cu aspect murdar, de o neglijenta studiata, voit suie. Sandale, fusta, hanorac… Langa ea, un sac de panza in care erau prinse cateva insigne cu statement-urile nonconformiste devenite clisee. De sub manecile hanoracului navaleau tot felul de bratari de lemn si din piele, sireturi si snururi impletite. Hanoracul era descheiat larg cu fermoarul coborand mult in jos printre despicatura sanilor ce se ghiceau micuti. Pielea pieptului era alba, iar clavicula discreta. Nu ii placu. Ar fi preferat o clavicula sculptata in trup, sa-si vare barbia in locasul scobit, sa se adune acolo broboane de transpiratie si el sa le soarba cu zgomot. Pe gat, o alunita, ratacita de suratele ei cu care alcatuia constelatii intregi pe spate – cel putin asa era regula anatomica – , aluntie peste ale caror coapse maronii si-ar fi plimbat buricele degetelor in timp ce i-ar fi recitat cu aplomb scena cu puricii ascunsi intre “les durs seins” din Chansons pour elle, poemul lui Verlaine. Si asta numai ca s-o faca sa rada, sa-si umple aura de rasul ei si s-o imbratiseze brusc, ca din joaca…

Marius Chivu – Amfiteatrul la amiaza, vol. Povesti erotice romanesti

4 thoughts on “.

 1. draga ionuca,
  comment’ul meu nu are legatura cu postul tau si totusi…nu m’am putut abtine sa nu’ti scriu. cred ca esti cea mai simpatica bloggerita ever si te cam “stiu” de cand postai pe blogspot. tocmai am citit despre intalnirea ta cu cezar paul-badescu si am ras cu lacrimi, constatand cat de amuzanta si naturala esti. cam asta imi era “off-ul”:)) in rest, la cat mai multe carti citite (ce zici de nicole krauss by the way sau ai citit nicolas bouvier?) si insemnari frumoase. Cele bune!:))

 2. @ dragos: ;;)

  @ Rosu crud: 1. multumesc, m-ai facut sa rosesc :”>

  2. blogurile vechi erau pe blog.com 😀

  3. Inca nu am citit, dar am Istoria iubirii si poate o sa am timp/chef de ea in vacanta 😀

 3. ionuca, fac mea culpa atunci in ceea ce priveste locatia vechiului tau blog:) e foarte frumoasa istoria iubirii. keep up the good work:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s