Drum bun, Ciresari!

Am fost la mare!!! Vineri a fost o vreme absolut superba si a stat pe plaja si am citit. Era pustie plaja… eram doar eu, marea si cartea. Din pacate, nu am luat cartea potrivita cu mine. Pianul mecanic e o distopie si nu se potrivea cu starea de spirit pe care mi-o dadea marea.
Stiu ce as fi vrut sa citesc: ultimul volum din Ciresarii. Ar fi fost perfect! Mi-am adus aminte de Ciresarii si de toate aventurile lor. Mi-am adus aminte de cozile Mariei, de parul scurt al Luciei, de puterea neobisnuita a lui Ursu, de inteligenta lui Victor, de priceperea lui Ionel, de nasul carn a lui Tic, de “mama draga!” a lui Dan, de codita lui Tombi. Mi-e dor de primii mei prieteni literari. Ciresarii au fost primele romane pe care le-am citit si recitit… si acum 2 ani cand am ajuns, din nou, la finalul aventurilor lor, am plans… nu vroiam sa se termine! Nu vroiam sa se maturizeze!!!
Cea mai draga scena din toate cartile imi este aceea cand sunt cu totii la mare, la sfarsitul cartii a cincea. Se plimba doi cate doi pe plaja – Ursu cu Lucia, Maria cu Fratele fetei in alb, Victor cu Fata in alb, Tic cu Dan [ciudat, de Ionel nu-mi amintesc nimic :-??] – si isi spun tot ce au de spus sau, dimpotriva, lasa tacerea sa vorbeasca in locul lor. Mi-e dor de voi, Ciresari!
As fi vrut ca aceasta sa fie cartea pe care sa o fi citit stand pe plaja pustie… cine stie, poate data viitoare… Pana atunci, drum bun, Ciresari!

3 thoughts on “Drum bun, Ciresari!

  1. Da,da. Si eu as tot reciti Ciresarii. Vara trecuta am lasat la o parte toate obligatiile, toate cartile pe care ,,trebuia” sa le citesc etc. etc. ca sa ma delectez cu Aripi de zapada si cu celelalte… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s